Groentepakket 1, 2021

Meiknolletjes met sinaasappel
Ingrediënten voor 4 personen:
2 sinaasappels
1 rode peper
800 gram meiknolletjes
zout, peper
1 theelepel suiker
50 gram boter
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiding:
Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
Vang het sap dat vrijkomt op.
Snijd de rode peper in zeer smalle ringetjes.
Schil de meiknolletjes en snijd ze in lakjes.
Breng de meiknolletjes met wat zout, de rode peper, het sinaasappelsap, de suiker, de boter en 2 kopjes water aan de kook en kook ze met het deksel op de pan op een laag vuur in ca. 15 minuten gaar.
Het vocht moet dan bijna volledig verdampt zijn.
Voeg de partjes sinaasappelsap toe en verwarm ze even door.
Voeg een snufje peper en de peterselie toe.

EET SMAKELIJK!!!


Groentepakket 2021, week 2

Zoete uienpuree
Ingrediënten voor 4 personen:
1 klontje boter
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
1 ui
700 gram aardappelen
400 gram groentebouillon
Bereiding;
Zet een grote pan op middelhoog vuur en doe de boter, laurier, tijm, en ui in de pan.
Breng op smaak met peper en zout.
Fruit 10 min. zachtjes met de deksel op de pan of tot de ui zoet en zacht is, schep af en toe om.
Voeg de aardappelen toe, giet de bouillon erbij en breng aan de kook, kook zachtjes 15-20 minuten.
Giet de aardappelen af en vang daarbij wat kookvocht op.
Laat de aardappelen een paar minuten droogstomen en doe ze terug in de pan.
Verwijder het laurierblaadje, giet het opgevangen kookvocht over de gekookte aardappelen en stamp tot een puree, breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.




Tzatiki van radijs.
Ingrediënten voor 4 personen;
2 bosjes radijs
½ bakje bieslook
4 el Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 el olijf olie
Bereiding;
Snijd de radijsjes in vieren en doe ze in een schaal.
Snijd de bieslook fijn, maar houd wat stengels apart voor de garnering.
Meng de yoghurt, knoflook en fijngesneden bieslook met de radijsjes.
Breng op smaak met peper en zout.
Druppel de olie erover en garneer met de bieslookstengels.
Lekker bij gegrild vlees en gebakken aardappelen.

EET SMAKELIJK.




Groentepakket 2021, week 3


Tagliatelle met raapstelen in een roomsausje
Ingrediënten voor 4 personen;
200 gram raapstelen
1 ui
1 citroen
250 ml room
100 gram pecorino (Italiaanse schapenkaas)
400 gram tagliatelli (Italiaanse pasta)
boter
peper en zout
Bereiding;
Rasp de schil van de citroen tot je een theelepel vol hebt.
Pel en snipper de ui.
Smelt een klontje boter en fruit de ui, voeg de citroenschil en de room toe en laat dit inkoken tot gewenste dikte.
Breng op smaak met zout, peper en evt. wat citroensap.
Kook de pasta beetgaar, giet af.
Voeg de pasta, de raapstelen, 60 gram geraspte pecorino en extra peper toe aan de citroenroomsaus en meng goed.
Serveer met de overgebleven pecorino.

EET SMAKELIJK!!!

Groentepakket 2021, week 4

Rabarber aardbeien smoothie
Ingrediënten voor 4 personen;
4 stengels rabarber
1 bakje aardbeien
120 milliliter sinaasappelsap
1 eetlepel honing
eventueel ijsblokjes
Bereiding;
Snijd de rabarber in stukjes en doe het in een koekenpan samen met de sinaasappelsap. Breng aan de kook en laat de rabarber in 5 minuten zacht worden. Haal de kroontjes van de aardbeien af en stop ze samen met de gare rabarber, de sap van de gare rabarber en de honing in de keukenmachine of blender. Blend totdat het egaal geheel. Breng eventueel op smaak met honing. Laat het afkoelen.

EET SMAKELIJK!!!


Groentepakket 2021, week 5


Afbakbrood met raapstelen, pijnboompitten en citroen

Ingrediënten voor 4 personen;

1 afbakbrood
3 el oljfolie
1 teen knoflook
1 citroen
50 gram Parmezaanse kaas
500 gram raapstelen
50 gram geroosterde pijnboompitten
Bereiding;
Verwarm de oven voor op 180°. Snijd het brood in sneetjes en leg dit over een bakplaat bekleed met bakpapier. Doe 2 el olie in een kommetje en pers de knoflook erboven, roer dit door. Bestrijk de olieknoflook mengsel over de broodjes. Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant. Rasp ondertussen het gele van de citroen af en pers een halve citroen uit. Rasp de kaas en maak de raapstelen schoon en snijd het grof. Doe de rest van de olie in een hapjespan en bak de raapstelen 2 minuten. Neem de pan van het vuur en doe de pijnboompitten, kaas, citroenschil en citroensap erdoor. Breng dit eventueel nog op smaak met peper en zout. Verdeel dit over het gesneden brood.

EET SMAKELIJK!!!

Groentepakket 2021, week 6

Koolrabisalade met appel en rozijnen

Ingrediënten voor 4 personen:
1 koolrabi
2 appels
6 el rozijnen
4 el pijnboompitten
Voor de dressing:
6 el olijfolie
4 el citroensap
4 tl honing
snufje zout
Bereiding:
Bak de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan, laat ze afkoelen op een bord.
Schil de koolrabi en snijd het in kleine blokjes.
Snijd de appel, ongeschild, in kleine stukjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
Voeg dan de koolrabi, appel, rozijnen en pijnboompitjes toe.
Meng het goed door elkaar.

EET SMAKELIJK!


Groentepakket 2021, week 7

Spaghetti met rode bieten, geitenkaas en pistachenoten

Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram spaghetti
50 gram pistachenoten
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
4 el citroensap
800 gram gerapte bieten
½ citroen
15 gram peterselie
125 gram geitenkaas

Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de bereiding van de verpakking. Hak de pistachenoten grof, zet een koekenpan zonder boter of olie op en rooster de noten in 3 min. Laat de noten afkoelen. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olie in een pan en bak de ui en de knoflook in 4 min. Voeg de geraspte bieten toe en bak dit 1 min mee. Rasp de citroen en haal het sap uit de vrucht. Giet de spaghetti af. Voeg de bietjes, 1 el citroensap, citroenrasp en de peterselie toe en roer het door. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de kaas er overheen. Bestrooi met de noten en besprenkel met de rest van de olie.

EET SMAKELIJK!




Pakket 2021 week 8

Koolrabi en komkommer
Ingrediënten voor 4 personen:
%00 gram koolrabi
3 el azijn
150 gram yoghurt
1 el mosterd
1 komkommer
4 el olijfolie
Bereiding:
Schil de koolrabi’s en rasp ze met een grove rasp.
Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de koolrabi toe.
Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
Snijd de komkommer in zeer dunne plakken, voeg toe aan de koolrabi.
Schep dit alles op een schaal en besprenkel met olie.

EET SMAKELIJK

Sidebar

Pakket 2021 week 9

Zoete sjalotten
Ingrediënten voor 4 personen:
25 gr rozijnen
3 el witte wijn
sjalotten
1 el olijfolie
1 kruidnagel, 1 laurierblad
2 el witte wijnazijn
1 el suiker
Bereiding:
Week de rozijnen 20 minuten n de witte wijn.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de sjalotten ongeschild 10 minuten.
Haal uit het water en laat iets afkoelen, haal de schil eraf.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de sjalotten, de kruidnagel en het laurierblad toe.
Bak de sjalotten 5 minuten op laag vuur rondom bruin.
Voeg de rozijnen en de wijn toe en breng aan de kook, voeg de azijn en de suiker toe en laat
twee minuten inkoken tot het vocht een beetje stroperig wordt.
Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Verwijder voor het serveren het laurierblad.

EET SMAKELIJK!

            

Week 9 vervolg.

Tzatziki van radijs
Ingrediënten voor 4 personen:
Radijs
klein handje bieslook
4 el Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
Bereiding:
Snijd de radijsjes in vieren en doe ze in een schaal.
Snij de bieslook fijn, maar houdt wat achter voor de garnering.
Meng de yoghurt, fijn gesneden knoflook en de fijngesneden bieslook met de radijsjes.
Breng op smaak met peper en zout.
Druppel de olie erover en garneer met de bieslookstengels.

EET SMAKELIJK!


Pakket 2021 week 10

Salade van rode koolrabi met aardbeien en koriander
Ingrediënten voor 4 personen:
1 citroen
4 el olijfolie
1 ½ tl honing
1 koolrabi
1 sjalot
250 gram aardbeien
2 el ( verse) koriander
Bereiding:
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Klop in een schaal een dressing van het citroensap met de olie, de honing en naar smaak zout en peper.
Schil de koolrabi, snijd hem in dunne plakken en snijd de plakken vervolgens in kleine blokjes.
Meng de koolrabi en de sjalot door de dressing en laat de dressing minimaal 30 minuten intrekken.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren.
Meng de aardbeien met de geraspte citroenschil en laat dit 30 minuten marineren.
Schep de aardbeien en koriander door de koolrabi en doe er nog wat peper over.

EET SMAKELIJK!!!




Pakket 2021 week 11

Witte kool pannenkoek
ingrediënten voor 4 personen:
1 pak pannenkoekenmix
4 el olie
250 gram gehakt
600 gram gesneden witte kool
2 el ketjap
3 el pindakaas
2 tl sambal
100 gram geraspte kaas
100 ml water
zout en peper

Bereiding;
Maak de pannenkoekenmix zoals de beschrijving op het pak. Bak 8 pannenkoeken en houd ze warm. Doe ondertussen de olie in een wok pan en bak het gehakt rul. Bak de kool 2 minuten mee. Voeg het water toe en laat de kool gaar worden in 5 minuten. Doe de ketjap, pindakaas, sambal zout en peper. Verwarm de ovengrill voor. Verspreid het koolmengsel over de helft van elke pannenkoek. Klap de pannenkoeken dubbel en leg dit op de bakplaat en strooi de kaas erover.

EET SMAKKELIJK




Pakket 2021 week 12

Ovenschotel met knolvenkel

ingrediënten voor 4 personen

2 knolvenkel

2 aardappels

2 Italiaanse worsten

1 etl Italiaanse kruiden

3 etl olijfolie

zout en peper   

Bereidingswijze;

Snij het groene van de kool af en bewaar dit voor de garnering. Verwijder vervolgens de kern van de knolvenkel en snijd dit in grove stukken. Schil de aardappel en snijd de aardappel in stukjes van ca. 2 bij 2 cm. Spoel de blokjes nog even goed schoon. Snijd de worst in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de venkel, aardappelblokjes en de plakjes worst in de ovenschaal. Bestrooi de olijfolie over de ovenschaal. Doe de Italiaanse kruiden, zout en peper over de ovenschaal. Hussel alles goed door elkaar en zorg dat er een klein laagje olijfolie erover is. Doe de ovenschaal voor 40 minuten in de oven. Als de ovenschaal er 20 minuten in zit haal je de ovenschaal er even snel uit en hussel je alles nog even goed door elkaar. Zet de schaal weer in de oven voor de laatste 20 minuten. Doe het groene van de venkel eroverheen.

EETSMAKKELIJK

Pakket 2021 week 13

Chinese koolsalade met sinaasappel, gerookte kip en yoghurtdressing
Ingrediënten voor 4 personen:
1 Chinese kool
2 sinaasappels
2 stukjes gerookte kipfilets
200 ml yoghurt
1 citroen
3 el olijfolie
2 el ketjap
1 el mosterd
100 gram walnoten
20 gram bieslook
zout en peper.
Bereiding:
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en leg het in een kom.
Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Snijd de gerookte kipfilets in blokjes.
Schenk de yoghurt in een kommetje en pers de citroen uit, voeg het sap samen met de ketjap, mosterd en olijfolie toe aan de yoghurt.
Meng de dressing met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Meng de Chinese kool met de sinaasappel, kipfilet en yoghurtdressing.
Snijd de bieslook in ringetjes en garneer de salade met de ringetjes bieslook en de walnoten.

EET SMAKELIJK!!!

Pakket 2021 week 14

Ham-prei salade

Ingrediënten;

  • 100 gram ham blokjes
  • 1 prei
  • 1 ei
  • 2 el mayonaise
  • 1 el zilveruitjes
  • 1 tl mosterd
  • handje bieslook

Bereiding;

Snijd de prei door de helft en dan de twee helften weer door de helft, dan heb je 4 stukken. Die 4 stukken snijd je dan in kleine stukjes. Kook wat water een giet dit over de prei heen, zet dit vervolgens 10 minuten weg. Kook een binnen 10 minuten hard. Maak de zilveruitjes fijn. Giet na 10 minuten de prei af, spoel de prei af met koud water. Laat dit uitlekken en doe dit in een kom samen met de zilveruitjes en de ham blokjes. Snij het ei in grove stukken en doe het er ook bij. Doe de mayonaise en mosterd erbij en meng alles door elkaar. Voeg de bieslook toe.

EETSMAKELIJK

Koolsalade met peterselie en rozijnen

Ingrediënten;

  • 1 witte kool
  • 4 handjes rozijnen
  • Bosje peterselie
  • 4 el wit wijn azijn
  • 8 el mayonaise
  • 4 tl honing
  • 8 el honing

Bereiding;

Was de Witte kool en snijd de Witte kool in kleine stukjes en doe dit in de kom. Doe de rozijnen en de peterselie erbij. Maak een dressing van de Witte kool, mayonaise, honing en olie. Doe de dressing door de witte kool. Breng op smaak met peper en zout en laat het 30 minuten intrekken


pakket 2021 week 15

Noedelsoep met kipfilet en paksoi

Ingrediënten voor 4 personen;

  • 1 kipboulliontablet
  • 1 liter water
  • 1 paksoi
  • 300 gram kipfilet
  • 1 rode peper
  • Vermicelli
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 stengeluien


Bereiding;

Breng het water aan de kook met het kippenbouilliontablet. Snijd het wit van de paksoi in reepjes en het groen in dunne sliertjes. Snijd de kipfilet reepjes en de rode peper in fijne ringetjes. Schep het wit van de paksoi, de kip en de peper in de bouillon, laat 10 min. zachtjes doorkoken. Schep de vermicelli bij de soep en laat nog 2 min. meekoken. Breng de soep op smaak met sojasaus. Snijd de stengeluien in ringetjes. Schep het groen van de paksoi door de soep en strooi de bosui erover.


EETSMAKELIJK!!!!



pakket 2021 week 16

Bietencarpaccio

Ingrediënten voor 4 personen;

  • 1 el Rode wijnazijn
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
  • 500 gr bieten
  • Stengelui

Bereidingswijze;

Kook de bieten tot ze gaar zijn. Klop ondertussen de dressing van de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing. Snijd de bieten in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes netjes op een bordje en besprenkel met de dressing, snijd de stengelui in kleine stukjes en besprenkel dit er ook overheen.

EETSMAKKELIJK


pakket 2021 week 17

Gegrilde aubergine

Ingrediënten voor 4 personen;
- 1 Aubergine
- Citroensap
- Zout
- Peper

Bereiding;
Snijd de aubergine in plakken. Smeer de plakken in met citroensap. Bestrooi met zout en peper. Doe de plakken even onder de gril of op de barbecue.

EETSMAKELIJK!


Pakket 2021 week 18

Romige savooiekool

Ingrediënten voor 4 personen;

  • Savooiekool
  • 100 ml room
  • 1 etl maïzena
  • 2 etl water
  • Zout
  • Peper

Bereiding;

Snijd de savooiekool in kleine stukjes. Zet de pan op het vuur met veel water en doe in dat water een snufje zout, breng dit aan de kook. Doe vervolgens de savooiekool in het kokende water. En laat dit nog 10 a 15 minuten meekoken. Giet de savooiekool goed af. Voeg de room toe en roer het goed door. Maak van de maïzena en het water een papje. Voeg deze toe aan de groente zodat het wordt gebonden. Zet het weer op het vuur zodat het kan binden maar laat het niet koken, als het is gebonden maak het op smaak met peper en zout.


EETSMAKELIJK!!!!


Pakket 2021 week 19

Gegratineerde koolrabi
Ingrediënten voor 4 personen:
2 koolrabi’s, in dunne plakjes
1 prei, in fijne ringen
olijfolie
1 wortel, in dunne plakjes
80 gram feta
Bereiding:
Zet de koolrabi’s aan in de olijfolie, voeg na 5 minuten prei en wortel toe en strooi er peper en zout over.
Roer regelmatig om en laat de groenten in 5 à 7 minuten beetgaar worden.
Schep ze in een lage ovenschaal.
Kruimel er de feta over.
Gratineer onder de grill of in een oven van ongeveer 200°C.
Serveersuggestie; met gebakken aardappeltjes




Pakket 2021 week 20

Raapstelen uit de wok
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram raapstelen
25 gram bieslook
3 el olijfolie
90 gram spekreepjes
½ bakje roomkaas met walnoten
Bereiding:
Was de raapstelen.
Knip de bieslook fijn.
Roer in een kommetje de helft van de bieslook en de olie door elkaar.
Verhit in een wok of grote pan de olie, bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes uit.
Voeg de raapstelen toe en laat al omscheppend in ca. 3 minuten slinken.
Voeg de rest van de bieslook toe en de roomkaas.
Verwarm de raapstelen nog ca. 3 minuten, breng eventueel op smaak met zout en peper.
Druppel de bislookolie erover.

EET SMAKELIJK!!!


Pakket 2021 week 21

Radijs-aardappelpuree
Ingrediënten voor 4 personen:
600 gram aardappelpuree
bosje radijs in kleine stukjes
olijfolie
Eventueel het loof van de radijs, fijn gesneden
Bereiding:
Maak de aardappelpuree.
Zet de radijs heel even aan in de olijfolie en meng, eventueel met het fijn gesneden loof, door de puree.

Serveersuggestie:
De puree maakt een zware stoofschotel lichter verteerbaar, maar combineert ook goed met andere groenten.

EET SMAKELIJK!!!






Pakket 2021 week 22

Gebakken/gegrilde aubergine

Ingrediënten voor 4 personen:
1 aubergine
olijfolie
zout en peper
2 grote tomaten
4 eieren
aardappelpuree
Bereiding:
Snijd de aubergine in plakken, smeer deze in met olijfolie.
(smeer ze hiervoor eventueel in met wat citroensap)
Bestrooi met zout en peper.
Snijd de tomaten in plakjes en bak deze eventjes in een koekenpan.
Bak/grill de plakken aubergine in een koekenpan of onder de grill.
Beleg de gebakken/gegrilde plakken aubergine met de gebakken plakjes tomaat en een gebakken ei.
Lekker gecombineerd met aardappelpuree.

EET SMAKELIJK!!!

Pakket 2021 week 23

Soep van witte bieten en geroosterde amandelen

Ingrediënten voor 4 persoenen:
2-3 rode bieten
1 ui
1 -2 tenen knoflook
1 groentebouillontablet
een handje geroosterde ongezouten amandelen
scheutje olie
peper en zout
( evt. crème fraîche)

Bereiding:
Schil de witte biet en snijd in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit een scheutje olie en fruit de ui en knoflook.
Voeg de bietenblokjes toe, ruim water en het bouillonblokje.
Als de bieten gaar zijn, dan mogen de amandelen erbij, houd wat van de amandelen apart.
Pureer de soep met de staafmixer, voeg evt. wat crème fraîche toe.
Hak de achtergehouden amandelen fijn met een keukenmes.
Schep de soep in kommen, strooi de achter gehouden amandelen erover.


EET SMAKELIJK!!!


pakket 2021 week 24

Butternut gevuld met gehakt
Ingrediënten voor 4 personen:
2 butternut pompoenen
500 gram gehakt
10 gram geraspte kaas2 sneetjes brood
1 teentje knoflook
2 el gehakte peterselie
scheutje melk
1 ei
50 gram boter, peper en zout
Bereiding:
Snijd de butternut in de lengte doormidden, verwijder de pitten.
Hol het vruchtvlees uit de butternut en houd het apart.
Meng het gehakt met de kaas, knoflook, peterselie, ei en melk.
Voeg stukjes brood toe, kruid met peper en zout.
Maal het vruchtvlees van de butternut fijn en voeg toe.
Vul de halve butternut met het gehaktmengsel en zet 35 minuten in een oven van 180° graden.
Serveer met een salade.

EET SMAKELIJK!!!


pakket 2021 week 25

Preibroodjes met oude kaas en mosterd
Ingrediënten voor 4 personen:
½ prei
50 gram oude kaas
20 gram roomboter
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 gram bakpoeder
snufje komijnzaad
½ ei
50 ml karnemelk
1 el mosterd
Bereiding:
Halveer de preien was ze goed schoon, snijd ze in fijn ringen.
Rasp de kaas.
Verwarm de oven voor op 180° graden. Snijd ondertussen de boter in kleine blokjes.
Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, peper, zout, komijn, de helft van het ei en de boter. Kneed tot een kruimelig deeg.
Meng de karnemelk met de hand door het deeg, kneed dan de prei en de kaas erdoor.
Klop het resterende ei los. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ongeveer 2 cm dik, snijd hier 4 vierkantjes uit.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met ei, bak de broodjes, ongeveer 30 – 35 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat ze 5 minuten afkoelen, serveer met mosterd.

EET SMAKELIJK!


Pakket 2021 week 26

Kool met krokante aardappel
Ingrediënten voor 4 personen:
1 gesnipperde ui
1 à 2 dun gesneden tenen knoflook
olie
500 gram in dunne reepjes gesneden aardappelen
800 gram fijn gesneden kool
2 à 3 takjes fijn gesneden dragon
Bereiding:
Fruit de ui en knoflook eventjes in de olie.
Voeg de aardappelreepjes toe en bak ze in ongeveer 6 minuten goudbruin.
Voeg de kool toe en roer goed om.
Voeg dragon, peper en zout toe zodra de kool zacht is.

EET SMAKELIJK!


Pakket 2021 week 27

Bleekselderijsalade
Ingrediënten voor 4 personen;
bleekselderij
1 citroen
1 ui
100 gram gehakte walnoten
3 el mayonaise
1 tl mosterd
peper
zout
3 appels

Bereidingswijze;
snijd de stengels van de bleekselderij af, verwijder ook de harde stukken. Was de bleekselderij onder het water schoon. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de appel in kleine blokjes en besprenkel dit met citroensap. Versnipper de ui en hak 1 el bleekselderijblad fijn. Doe alle gesneden groente en fruit in een grote kom en doe de gehakte walnoten erbij. Maak een dressing van de mayonaise, 3 el water, 1 el citroensap en de mosterd. Maak dit op smaak met wat citroenschil, peper en zout. Schep de dressing bij de groente en meng dit goed door elkaar.


EET SMAKELIJK!!!!




Pakket 2021 week 28

Patinaak met rode ui
Ingrediënten voor 4 personen:
800 gram pastinaak
2 rode uien
2 tenen knoflook
tijm
3 el olijfolie
1 el azijn
1 tl vloeibare honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200° graden.
Schil de pastinaak en snijd in plakjes, snijd de uien in plakjes en snijd de knoflook fijn.
Meng de pastinaak, ui, knoflook en tijm met de olie, azijn, honing, peper en eventueel zout.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar.

Geroosterde butternut met parmezaanse kaas:
Ingrediënten voor 4 personen:
1 flespompoen
4 teentjes knoflook
100 gram parmezaanse kaas
2 el tijm
4 el olijfolie
peper, zout.
Bereiding:
Verwarm de oven op 180° graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd een pompoen in de helft en verwijder de pitten, snijd de pompoen in schijfjes.
Doe in een grote mengkom.
Meng de kaas met knoflook, tijm, peper, zout en olijfolie, doe dit mengsel bij de pompoen, meng goed door elkaar.
Doe dit alles op de bakplaat, verdeel het mooi zodat de plakjes elkaar zo min mogelijk raken.
Zet ongeveer 25 minuten in de oven.


Pakket 2021 week 29

Spruitjes met spek
Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram gerookte spekjes
800 gram tot 1 kg spruitjes, gehalveerd
ca. 2,5 dl bouillon
Bereiding:
Bak in een hapjespan de spekjes uit tot ze knapperig zijn, schep ze uit de pan.
Laat het vet in de pan om de spruitjes in te bakken.
Laat de spruitjes in ongeveer lichtbruin en glanzend worden.
Schenk er bouillon op tot de spruitjes voor een derde onder staan, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat de bouillon inkoken tot sausdikte; de spruitjes zouden dan precies gaar moeten zijn
Voeg de spekjes weer toe, maal er peper en indien nodig zout over.

EET SMAKELIJK!!!

Pakket 2021 week 30

Taart met kip, spek en witte kool

Ingrediënten
6 plakken bladerdeeg
50 gram spekjes
2 uien
3 el olijfolie
1 witte kool
3 eieren
250 gr kipfilet

Bereiding:
verwarm de oven voor op 250 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de witte kool fijn. Bak in een koekenpan de spekjes op laag vuur. Snipper de uien. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de ui en de witte kool binnen 3 minuten. Doe vervolgens de spekjes bij de rest in de pan en roer dit goed door. Klok de eieren met zout en peper naar smaak los. Vet de taartvorm in en leg het bladerdeeg erin. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg. Leg het koolmengsel over de bladerdeeg en doe het eimengsel eroverheen. Snijd de kipfilet in reepjes en leg dit over de taart. Maak het op smaak met peper en zout. Bak de taart in het midden van de oven binnen 25 minuten gaar en lichtbruin.

Recepten

Pakket 1;

Radijsblad soep

Ingrediënten; 4 koppen soep;

Blad van twee bosjes radijs
een fijngesneden u
ieen fijn gehakt teentje knoflook
groentebouillonblokje
ongeveer 250 ml water
een aardappel in blokjes gesneden
scheutje olijfolie
peper en zout naar smaak
Bereiding;
Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak daar de ui en knoflook in tot het glazig wordt.
Doe de aardappel erbij.
Na 3 minuten kun je het radijsblad en het groentebouillonblokje toevoegen.
Schenk water erbij totdat alle ingrediënten net onder water staan.
Voeg naar smaak zout en peper toe, laat ongeveer 20 minuten koken, totdat de aardappel zacht geworden is.
Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer.

Eet smakelijk.

Pakket 1





Pakket 2






Pakket 2

Raapstelen stamppot

Ingrediënten voor 4 personen;
400 gram raapstelen
1200 gram aardappelen
120 gram gedroogde tomaatjes
250 gram belegen kaas ( met walnoten)
paar druppels Maggi
scheutje melk
klontje boter

Bereiding;
Kook de aardappelen gaar. Snijd het onderste stukje van de raapstelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan.
Pureer de aardappelen met een stamper fijn, voeg een klontje boter toe en een scheutje melk, meng door elkaar.
Voeg de raapstelen toe, schep door elkaar.
Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen, zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Breng de stamppot op smaak met een paar druppels maggi.
Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten.

Eet smakelijk.