Pakket 1

Radijsblad soep;
Ingrediënten voor 4 koppen soep;
blad van 2 bosjes radijs
een fijn gesneden ui
een fijngehakt teentje knoflook
een groentebouillonblokje
ongeveer 250 ml water
een in blokjes gesneden aardappel
scheutje olijfolie
peper en zout naar smaak

Bereiding;

Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.

Doe dan de aardappel erbij. Na 3 minuten kun je het radijsblad en het groentebouillonblokje toevoegen.

Schenk water erbij totdat alle ingrediënten net onder water staan.

Dit zal ongeveer 250 ml zijn.

Voeg naar smaak zout en peper toe, laat de soep zo’n20 minuten koken, totdat de aardappel zacht geworden is.

Pureer de soep glad met een staafmixer of blender.

Eet smakelijk!

Pakket 2

Raapstelen stamppot
Ingrediënten voor 4 personen;
400 gram raapstelen
1200 gram aardappelen
120 gram gedroogde tomaatjes
250 gram belegen kaas ( met walnoten)
paar druppels Maggi
scheutje melk
klontje boter

Bereiding;
Kook de aardappelen gaar. Snijd het onderste stukje van de raapstelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan.
Pureer de aardappelen met een stamper fijn, voeg een klontje boter toe en een scheutje melk, meng door elkaar.
Voeg de raapstelen toe, schep door elkaar.
Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen, zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Breng de stamppot op smaak met een paar druppels maggi.
Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten.

Eet smakelijk.




Pakket 3

Andijvietaart
ingrediënten voor 4 personen;
6 plakjes roomboter bladerdeeg
1 ui
85 gram gezouten cashewnoten
2 el milde olijfolie
700 gram gesneden andijvie
4 eieren
125 gram crème fraîche
150 gram geraspte kaas

Bereiding;
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een bakplaat met daar overheen bakpapier. Laat de randen overlappen en druk ze aan. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de andijvie toe. Laat al omscheppend de andijvie slinken, en laat het vocht verdampen. schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout. Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de andijvie. Schenk het eikaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven in ca 30 min goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!

Pakket 4

Spinazie
Ingrediënten voor 4 personen:
1 teen knoflook
3 sjalotten
3 el milde olijfolie
600 g spinazie
25 g ui-knoflook croutons (zakje)

Bereiding
Snipper de knoflook en sjalotjes fijn. Fruit de knoflook en sjalot in de olie in een wok.
Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken.
Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit.
Serveer de spinazie met de croutons.


Pakket 5

Gegrilde koolrabi met dressing

Ingrediënten voor 4 personen;
1 limoen
4 kleine koolrabi’s
4 eetlepels olijfolie
½ teentje uitgeperst knoflook
1 eetlepel kappertjes
15 gr dille

Bereiding;
Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen.
Koolrabi’s dun schillen en in een pan met ruim water, wat zout en 2 eetlepels limoensap in ca. 15 minuten beetgaar koken.
Koolrabi iets laten afkoelen, halveren en in plakjes snijden.
Plakjes bedruppelen met 2 eetlepels olie.
In kom dressing kloppen van 2 eetlepels olie, limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en knoflook.
Kappertjes en dille erdoor roeren, dressing op smaak brengen met zout en peper.

Grillpan verhitten.
Koolrabi in 3-4 porties op hoog vuur aan beide kanten roosteren.
Geroosterde porties in warme oven of op warme schaal onder aluminiumfolie warmhouden.
Dressing erdoor roeren en over koolrabi schenken.
Lekker bij gebakken vis of kip.


Grootmoeders snijbiet

Ingrediënten voor 4 personen;
1 bos snijbiet
25 gr boter
1 lp olijfolie
1 lp suiker
1 lp fijngesneden rozemarijn
60 gr rozijnen
2 lp pijnboompitten
zout en peper na smaak


Bereidingswijze;
Verwijder de stelen van de snijbiet, plus het dikke deel van de nerf.
Snijd de bladeren klein.
Verhit in een grote koekenpan de boter met de olie tot het vet zeer heet is.
Voeg de suiker toe en laat deze in ca 1 min licht karameliseren.
Voeg dan meteen de snijbiet en rozemarijn toe en schep deze om.
Bak de snijbiet ca 1-2 min onder voortdurend omscheppen, zodat hij slinkt tot de helft van zijn volume.
Schep de rozijnen erdoor.
Schep dan de pijnboompitten erdoor.
Bak nog 1-2 min op een hoog vuur om het teveel aan vocht te laten verdampen.
Strooi zout en peper over de snijbiet, schep hem in een voorverwarmde schaal en serveer hem direct





Title two

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Recepten

Pakket 1;

Radijsblad soep

Ingrediënten; 4 koppen soep;

Blad van twee bosjes radijs
een fijngesneden u
ieen fijn gehakt teentje knoflook
groentebouillonblokje
ongeveer 250 ml water
een aardappel in blokjes gesneden
scheutje olijfolie
peper en zout naar smaak
Bereiding;
Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak daar de ui en knoflook in tot het glazig wordt.
Doe de aardappel erbij.
Na 3 minuten kun je het radijsblad en het groentebouillonblokje toevoegen.
Schenk water erbij totdat alle ingrediënten net onder water staan.
Voeg naar smaak zout en peper toe, laat ongeveer 20 minuten koken, totdat de aardappel zacht geworden is.
Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer.

Eet smakelijk.

Pakket 1





Pakket 2






Pakket 2

Raapstelen stamppot

Ingrediënten voor 4 personen;
400 gram raapstelen
1200 gram aardappelen
120 gram gedroogde tomaatjes
250 gram belegen kaas ( met walnoten)
paar druppels Maggi
scheutje melk
klontje boter

Bereiding;
Kook de aardappelen gaar. Snijd het onderste stukje van de raapstelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan.
Pureer de aardappelen met een stamper fijn, voeg een klontje boter toe en een scheutje melk, meng door elkaar.
Voeg de raapstelen toe, schep door elkaar.
Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen, zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Breng de stamppot op smaak met een paar druppels maggi.
Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten.

Eet smakelijk.