Pakket 1

Radijsblad soep;
Ingrediënten voor 4 koppen soep;
blad van 2 bosjes radijs
een fijn gesneden ui
een fijngehakt teentje knoflook
een groentebouillonblokje
ongeveer 250 ml water
een in blokjes gesneden aardappel
scheutje olijfolie
peper en zout naar smaak

Bereiding;

Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.

Doe dan de aardappel erbij. Na 3 minuten kun je het radijsblad en het groentebouillonblokje toevoegen.

Schenk water erbij totdat alle ingrediënten net onder water staan.

Dit zal ongeveer 250 ml zijn.

Voeg naar smaak zout en peper toe, laat de soep zo’n20 minuten koken, totdat de aardappel zacht geworden is.

Pureer de soep glad met een staafmixer of blender.

Eet smakelijk!

Pakket 2

Raapstelen stamppot
Ingrediënten voor 4 personen;
400 gram raapstelen
1200 gram aardappelen
120 gram gedroogde tomaatjes
250 gram belegen kaas ( met walnoten)
paar druppels Maggi
scheutje melk
klontje boter

Bereiding;
Kook de aardappelen gaar. Snijd het onderste stukje van de raapstelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan.
Pureer de aardappelen met een stamper fijn, voeg een klontje boter toe en een scheutje melk, meng door elkaar.
Voeg de raapstelen toe, schep door elkaar.
Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen, zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Breng de stamppot op smaak met een paar druppels maggi.
Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten.

Eet smakelijk.




Pakket 3

Andijvietaart
ingrediënten voor 4 personen;
6 plakjes roomboter bladerdeeg
1 ui
85 gram gezouten cashewnoten
2 el milde olijfolie
700 gram gesneden andijvie
4 eieren
125 gram crème fraîche
150 gram geraspte kaas

Bereiding;
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de deegplakjes ontdooien. Snipper de ui en hak de cashewnoten grof. Leg de deegplakjes op een bakplaat met daar overheen bakpapier. Laat de randen overlappen en druk ze aan. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de andijvie toe. Laat al omscheppend de andijvie slinken, en laat het vocht verdampen. schep de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren met de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout. Schep de andijvie op het deeg. Laat 3 cm van de randen vrij. Vouw het deeg terug tot de andijvie. Schenk het eikaasmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven in ca 30 min goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!

Pakket 4

Spinazie
Ingrediënten voor 4 personen:
1 teen knoflook
3 sjalotten
3 el milde olijfolie
600 g spinazie
25 g ui-knoflook croutons (zakje)

Bereiding
Snipper de knoflook en sjalotjes fijn. Fruit de knoflook en sjalot in de olie in een wok.
Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken.
Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit.
Serveer de spinazie met de croutons.


Pakket 5

Gegrilde koolrabi met dressing

Ingrediënten voor 4 personen;
1 limoen
4 kleine koolrabi’s
4 eetlepels olijfolie
½ teentje uitgeperst knoflook
1 eetlepel kappertjes
15 gr dille

Bereiding;
Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen.
Koolrabi’s dun schillen en in een pan met ruim water, wat zout en 2 eetlepels limoensap in ca. 15 minuten beetgaar koken.
Koolrabi iets laten afkoelen, halveren en in plakjes snijden.
Plakjes bedruppelen met 2 eetlepels olie.
In kom dressing kloppen van 2 eetlepels olie, limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en knoflook.
Kappertjes en dille erdoor roeren, dressing op smaak brengen met zout en peper.

Grillpan verhitten.
Koolrabi in 3-4 porties op hoog vuur aan beide kanten roosteren.
Geroosterde porties in warme oven of op warme schaal onder aluminiumfolie warmhouden.
Dressing erdoor roeren en over koolrabi schenken.
Lekker bij gebakken vis of kip.


Grootmoeders snijbiet

Ingrediënten voor 4 personen;
1 bos snijbiet
25 gr boter
1 lp olijfolie
1 lp suiker
1 lp fijngesneden rozemarijn
60 gr rozijnen
2 lp pijnboompitten
zout en peper na smaak


Bereidingswijze;
Verwijder de stelen van de snijbiet, plus het dikke deel van de nerf.
Snijd de bladeren klein.
Verhit in een grote koekenpan de boter met de olie tot het vet zeer heet is.
Voeg de suiker toe en laat deze in ca 1 min licht karameliseren.
Voeg dan meteen de snijbiet en rozemarijn toe en schep deze om.
Bak de snijbiet ca 1-2 min onder voortdurend omscheppen, zodat hij slinkt tot de helft van zijn volume.
Schep de rozijnen erdoor.
Schep dan de pijnboompitten erdoor.
Bak nog 1-2 min op een hoog vuur om het teveel aan vocht te laten verdampen.
Strooi zout en peper over de snijbiet, schep hem in een voorverwarmde schaal en serveer hem direct





Pakket 6

Salade met raapstelen
Ingrediënten:

2 eieren
2 bosjes raapstelen van ongeveer 200 gram
2 eetlepels amandelschaafsel
peterselie
bieslook
6 eetlepels balsamico – olijfoliedressing
zout
peper

De bereiding:

Kook de eieren hard, intussen raapstelen snijden en wassen en dan in een vergiet goed laten uitlekken.
Amandelen in een droge koekenpan goudbruin roosteren.
Peterselie en bieslook fijn knippen.
Eieren onder koud water laten schrikken, pellen en fijn snijden.
Raapstelen fijn snijden.
Erdoor scheppen: dressing, bieslook en peterselie.
Op smaak brengen met zout en peper.
Salade over vier borden verdelen en de ei en amandelen erover strooien.


Spitskoolstamppot met appel, rozijnen en gebakken spekjes.

Ingrediënten voor 4 personen;
750 gram aardappelen
1 spitskool
1 ui
2 appels
2 handjes rozijnen
150 gramspekreepjes
scheutje melk
klontje boter
peper en zout

Bereiding;
Doe de rozijnen in een kommetje water dat net van de kook is en laat dit 5 minuten staan.
Laat de rozijnen uitlekken en bewaar voor later.
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken.
Schil de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de rest van de appel in blokjes en kook deze samen met de aardappel in een ruime pan in 20 minuten gaar.
Giet af, laat de aardappelen van het vuur af uitstomen.
Terwijl de aardappelen staan te koken, verwarm je vast een wok op laag vuur.
Snijd intussen de spitskool in vier parten en snijd de harde kern eruit, snijd de vier stukken spitskool in reepjes.
Pel de ui, snijd in vieren, snijd vervolgens in kleine stukjes
Doe de spekjes en de stukjes ui in de hete wok en roerbak tot de spekjes krokant zijn, je hoeft geen olie toe te voegen, omdat de spekjes vet genoeg zijn.
Voeg nu beetje bij beetje de spitskool toe totdat deze begint te slinken.
De roergebakken spitskool mag nog een beetje knapperig zijn.
Kruid eventueel nog met wat peper.
Stamp de aardappelen samen met een klontje beter, een scheutje melk en wat peper en zout tot een mooie puree.
Roer de rozijnen, de spekjes, de ui en de spitskool er doorheen en verwarm alles nog kort op laag vuur.


Pakket 7

Soep van bosui
Ingrediënten voor 4 personen;
12 bosuien
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
1 liter bouillon
250 gram aardappelen
70 ml ongeklopte slagroom of kookroom
1 tl nootmuskaat
zout en peper

Bereiding;
Snijd het witte gedeelte van de bosui in ringen, snijd ook de helft van het groene gedeelte in ringen, de andere helft bewaar je ter garnering.
Snipper de uitjes en de knoflook.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak alles kort aan.
Voeg daarna de bouillon toe en laat het geheel lekker 15 minuten pruttelen.
Na ongeveer 15 minuten pureer je de soep.
Let op; op de bodem wil nog wel eens een aardappelblokje ongepureerd achterblijven.
Voeg de room toe en de nootmuskaat, maak het geheel af met een snufje zout en peper naar smaak.
Breng even opnieuw aan de kook en serveer de soep met de ringetjes groene bosui, die je eerder apart gelegd hebt.

EET SMAKELIJK


Pakket 8

Krulandijvie met ananas en kip
Ingrediënten voor 4 personen;
300 gr. krulandijvie
4 schijven ananas
4 eetlepels zure room
4 eetlepels ananassap
worcestersaus
zout en peper
250 gr. kipfilet
3 theelepels gemberpoeder
50 gram boter

Bereiding;
Krulandijvie snijden, wassen en drogen.
Snijd de schijven ananas in stukjes.
Roer in een kommetje een sausje van zure room, ananassap, worcestersaus, zout en peper.
De krulandijvie op 4 borden verdelen, de ananas erop leggen.
Kipfilet inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. Boter verhitten in een koekenpan en de kipfilet goudbruin en gaar bakken.
Snijd hem daarna in dunne plakken, rangschikken over de sla en de dressing erover sprenkelen.

EET SMAKELIJK!!!


Pakket 9

Ketjapkip met rabarber
Ingrediënten voor 4 personen;
1 kg kippenbout
6 el ketjap manis
6 el vloeibare honing
6 el zonnebloemolie
330 gr rabarber
300 gr rijst

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Dep de kip droog met keukenpapier.
Meng de ketjap met 2/3 van de honing en de helft van de olie, bestrijk de kip ermee en bestrooi met zout en peper.
Leg de kip met de vel kant naar onderen in de ovenschaal.
Bak in ca. 20 minuten in het midden van de oven.
Snij de rabarber in stukken van ongeveer 4 cm en meng met de rest van de honing.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Neem de kip uit de oven, keer de kip om en schep de rabarber erbij.
Zet nog 25 minuten in de oven.
Schep niet meer om, dan blijft de rabarber heel.

Serveertip;
Snijd een paksoi in repen, verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi in ca. 4 minuten en voeg peper en zout toe.
Serveer de kip en rabarber met de rijst en paksoi.

EET SMAKELIJK


Pakket 10

Rode koolsalade met sinaasappel
Ingrediënten voor 4 personen:
200 ml warm water
50 gram rozijnen
3 uitjes
3 el rode wijnazijn
2 handsinaasappels
600 gram gesneden rode kool
1 el suiker
½ el verse tijm ( alleen de blaadjes)
75 ml olijfolie
Bereiding:
Giet het warme water in een kom en laat de rozijnen 5 minuten wellen.
Snijd ondertussen de uitjes in ringen.
Doe met de rode wijnazijn in een schaal en laat 5 minuten marineren.
Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappels, snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.
Snijd de partjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er makkelijk met je mes er tussenuit kunt halen.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Doe de gesneden rode kool in een vergiet en schenk er kokend water over tot het net onderstaat.
Schep om en laat hierna goed uitlekken.
Laat ook de rozijnen goed uitlekken.
Schep de rode kool om met de rozijnen, uitjes het sinaasappelrasp en -vruchtvlees, de suiker, de tijmblaadjes, en de olijfolie.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat minimaal 30 minuten staan voor het serveren.

Pakket 11

Gebakken prei met appel


Ingrediënten voor 4 personen:
25 gram roomboter
1 teen knoflook
600 gram gesneden prei
100 gram fijngesneden hamreepjes
1 el mosterd250 ml kookroom
1 appel
Bereiding:
Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 minuut.
Voeg de prei toe en bak op hoog vuur 3 minuten mee. Schep regelmatig om.
Voeg de room, ham en mosterd toe en verwarm nog 2 minuten.
Breng op smaak met peper en evt. zout.
Snijd ondertussen de appel in parten en verwijder het klokhuis.
Snijd de parten in erg dunne plakjes, schep de appel door de prei.

Combinatietip; erg lekker met aardappelpuree en een slavink.

EET SMAKELIJK!!!





Pakket 12

Zoetzure rauwkostsalade
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram geschrapte worteltjes
2 komkommers
4 el sesamzaadjes
200 ml ( witte wijn) azijn
8 el honing

Bereiding:
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes zonder olie in een paar minuten goudbruin.
Schud de voortdurend om, zodat de zaadjes niet aanbranden.
Doe de zaadjes in een kom als ze klaar zijn en laat ze afkoelen.
Snijd ondertussen de wortel en de komkommer in dunne reepjes (julienne).
Meng de honing met de (wijn)azijn.
Voeg de groenten toe aan het azijnmengsel.
Dek af en zet tenminste 1 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Giet vervolgens overtollig vocht af en bestrooi de rauwkost met de geroosterde sesamzaadjes.

EET SMAKELIJK!

Pakket 13

Gegratineerde knolvenkel
Ingrediënten voor 4 personen;
3 of 4 venkelknollen in de lengte in smalle repen gesneden
olijfolie
tijm
paar druppels citroensap
80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
eventueel: boter

Bereiding;
Maak de venkel in een ovenschaal aan met olijfolie, tijm, citroensap, peper en zout.
Laat in ca. 10 minuten enigszins garen in een oven van 180 graden.
Haal de schaal uit de oven, schep de venkel om en verdeel zo gelijk mogelijk over de schaal.
Strooi er een ruime hoeveelheid Parmezaanse kaas en eventueel wat flintertjes boter over.
Zet nog 10 minuten in de oven.
Gratineer indien nodig nog even onder de grill.

Variaties; Voeg partjes tomaat toe voor een sappiger gerecht.


Stengel ui met recept
Uiencompote;
Ingrediënten;
bosje stengel ui, gesneden
boter
witte wijnazijn
room
peper en zout

Bereiding;
Fruit de ui met peper en zout in boter.
Voeg als ze glazig zijn azijn toe.
Laat op middelhoog vuur koken en voeg de room toe.
Laat met gesloten deksel op een kookplaatje zachtjes gaar sudderen.
De uien zo zacht laten worden, zoals jij ze lekker vindt, een beetje een “bite” kan ook lekker zijn.

EET SMAKELIJK!!!


Pakket 14

Simpele recept met courgette en feta
ingrediënten voor 4 personen;
4 wraps
een halve courgette
een halve tl dille
2 bosuien
8 tl crème fraîche
100 gram feta
zout en peper

Bereidingswijze;
Verwarm de over voor op 250°
Pak de wraps en smeer daar de crème fraîche op. Snij de feta, courgette ‘s, bosuien in kleine stukjes. Verdeel de feta, courgette ‘s, bosuien over de wraps. Maak het op smaak met peper en zout en een klein beetje dille. Doe de wraps 5 minuten in de oven.

EET SMAKELIJK!!!!!!!


Pakket 15

Gevulde aubergines
Ingrediënten voor 4 personen;
2 tenen knoflook
6 tomaten
15 gram basilicum
20 gram peterselie
aubergine
½ potje olijven
6 eetlepels olijfolie
2 eieren°
100 gram kaas
50 gram paneermeel
50 gram kappertjes
Bereiding;
Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.
Snijd de olijven grof en halveer de aubergine in de lengte.
Kook de aubergine 5 minuten in kokend water. Neem uit de pan en laat iets afkoelen.
Schep met een lepel het vruchtvlees eruit, laat ½ cm zitten, snijd het vruchtvlees fijn.
Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Vet de ovenschaal in met de olie en leg de uitgeholde aubergine erin.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de fijn gesneden aubergine toe en bak het met de deksel op de pan op laag vuur 10 minuten. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tomaten 5 min. Voeg de basilicum, peper en zout toe en neem de pan van het vuur.
Klop de eieren los en rasp de kaas. Meng het ei, paneermeel, peterselie, olijven, kappertjes en de gebakken aubergine in een kom. Voeg de helft van de kaas toe. Vul de aubergine met het mengsel, verdeel de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak ca. 20 minuten in de oven.

Krulandijvie met walnoten
Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram gehakte walnoten
1el mosterd
1 el azijn
2 el olie
krulandijvie
2 peren
250 gr Gorgonzola
Bereiding;
Rooster de walnoten in een pan zonder olie.
Roer de mosterd, azijn, en olie door elkaar en breng de dressing op smaak met zout en peper.
Was de krulandijvie en snijd deze fijn.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne partjes.
Snijd de gorgonzola in reepjes.
Meng de ingrediënten door elkaar en schep de salade op borden en besprenkel met de dressing.

EET SMAKELIJK!!!


Pakket 16

Snelle zoet-zoute komkommer
Ingrediënten voor 4 personen;
400 gram komkommer
1 tl zout
1 el suiker

Bereiding;
Was de komkommer en snijd ze in dunne plakjes.
Meng het zout met de suiker en roer door de komkommerplakjes.
Doe in een afsluitbare bak en zet voor ongeveer 30 minuten weg in de koelkast.

Je kunt met allerlei smaakmakers een twist geven aan de komkommers.
Bijvoorbeeld 1 tl geplet korianderzaad, 2 el fijngesneden dille of 1 fijn gesneden peper.

Tip: lekker op een broodje zalm of kip.

EET SMAKELIJK!!!

Pakket 17

Pittige clubsandwich met koolrabi
Ingrediënten voor 4 personen;
1 geschilde koolrabi
100 gram roomkaas
30 gram gesneden sla
8 sneetjes geroosterd brood
1 eetlepel mosterd
4 plakjes achterham

Bereiding
Koolrabi in dunne plakken snijden. Roomkaas losroeren met de sla, zout en peper op smaak brengen. 4 sneetjes brood met roomkaasmengsel besmeren en met koolrabi beleggen, 2 sneetjes dun besmeren met mosterd en met ham beleggen. Twee stapels maken van 1 sneetje roomkaas, 1 sneetje ham en 1 sneetje roomkaas. Stapels afdekken met rest van brood en diagonaal doorsnijden. Sandwiches vaststeken met prikker.

Eet smakelijk!!!


Pakket 18

Selderijsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
125 gram runderpoulet
soepbotje
bos fijngehakte selderij
1 teentje fijngesneden knoflook
½ theelepel tijm
½ runderbouillonblokje
1 liter water
zout naar smaak
1 geschilde en geraspte aardappel
½ geraspte wortel
rozemarijn
1 laurierblaadje
vermicelli

Bereiding:
Het water met bouillontablet en soepbotje laten trekken.
De bouillon afschuimen.
Het soepbotje verwijderen, alle ingrediënten toevoegen, behalve de vermicelli.
Als de soep bijna gaar is, voeg de vermicelli toe.
Deze ouderwetse soep mag dik en vol zijn.

EET SMAKELIJK!!!


Week 19

Wortelpeterselie met knoflook, tijm en kaneel

Ingrediënten voor 4 personen:
800 gram wortelpeterselie
2 uien
4 teentjes knoflook
4 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels tijm
1 theelepel kaneel
zout
olie
Bereiding:
Uien schillen en in dunne plakjes snijden.
Fruiten in olie, de fijngehakte knoflook toevoegen.
De wortelpeterselie wassen, in kleine blokjes snijden en met een scheutje water toevoegen aan de ui en knoflook.
Overige ingrediënten toevoegen en ongeveer 10 minuten laten stoven.
Lekker met gehaktballetjes, pasta of rijst en een salade.

Tip: het groen van de wortelpeterselie is prima te gebruiken in bijvoorbeeld een soep.

EET SMAKELIJK!!!


Pakket 20

Witte bieten- en amandelsoep
Ingrediënten voor 4 personen;
4 witte bieten
1 ui
1-2 tenen knoflook
1 blokje groentebouillon
een handje geroosterde ongezouten amandelen
een scheutje olie
peper en zout
Bereiding;
Schil de witte bieten en snijd ze in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui, en doe dit ook met de knoflook.
Verhit een scheutje olie in de soeppan en fruit de ui en knoflook.
Doe de bietenblokjes erbij, vul aan met ruim water en het bouillonblokje en breng aan de kook, zachtjes koken.
Als de bieten gaar zijn, dan mogen de amandelen erbij, houd wat van de amandelen apart, om straks de soep mee te garneren.
Pureer de soep met een staafmixer tot er geen stukjes meer zijn.
Maak de soep af met de fijngehakte achtergehouden amandelen.

EET SMAKELIJK!!!


Week 21

Walnoot- krulandijviesalade
Ingrediënten voor 4 personen;
150 gram gehakte walnoten
1 el (dijon) mosterd
1 el ( rode wijn) azijn
2 el walnotenolie
400 gram krulandijvie
2 peren
250 gram gorgonzola
Bereiding:
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Roer de mosterd, de (rode wijn)azijn, en walnotenolie door elkaar en breng de dressing op smaak met zout en peper.
Was en droog de krulandijvie en snijd fijn.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.
Snijd de gorgonzola in reepjes.
Meng de ingrediënten door elkaar en schep de salade op borden en besprenkel met de dressing.

EET SMAKELIJK!!!

Week 22

Gegrilde mais met feta
Ingrediënten voor 4 personen:
4 maiskolven
2 el zonnebloemolie
1 tl paprikapoeder
10 gram koriander
1 groene peper
1 limoen
100 ml mayonaise
75 gram feta
Bereiding;
Kook de maiskolven 5 minuten, giet af en dep droog met keukenpapier.
Meng de olie met de paprikapoeder en smeer de maiskolven er mee in.
Verhit de grill(pan) zonder olie of boter en grille de maiskolven in 5 minuten rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de koriander fijn, snijd het steeltje van de peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees fijn.
Rasp de schil van de limoen, pers de helft van de vrucht en snijd de andere helft in partjes.
Meng de koriander, de peper, en het limoensap met de mayonaise.
Verkruimel de feta.
Smeer de maiskolven in met de mayonaise, verdeel de feta erover, bestrooi met de limoenrasp en leg de partjes limoen erbij.

EET SMAKELIJK!!

Kaassalade met bleekselderij en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen;
250 gram belegen kaas
4 stengels bleekselderij in plakjes
1 gesnipperd uitje
1 eetlepel basilicum
3 eetlepels yogonaise
25 gram cashewnoten
Bereiding;
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Schep in een kom de bleekselderij, de ui, kaasblokjes, yogonaise, cashewnoten en basilicum door elkaar.
Voeg evt. peper naar smaak toe.

EET SMAKELIJK!!!


Pakket 23

Risotto met winterpeen.
Ingrediënten voor 4 personen;
500 gram winterpeen
1 ui
tijm, peper, zout
olijfolie
300 gram risottorijst
1 liter groentebouillon
1 dl witte wijn
Parmezaanse kaas
Bereiding;
Maak de winterpeen schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Snipper de ui, zorg dat de bouillon warm is.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan, roer de winterpeen en ui op een middelhoge temperatuur gedurende 5 minuten.
Voeg tij, peper en zout toe, meng alles goed door elkaar.
Haal de peen- ui mix uit de pan, voeg olijfolie toe en bak de risottorijst totdat alle rijst glanst.
Voeg de witte wijn toe, en laat de rijst de wijn opnemen.
Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe, zodat ook deze helemaal wordt opgenomen door de rijst.
Voeg de laatste 10 minuten de peen- ui mix toe aan de risotto en laat deze zachtjes meegaren.
Als alle bouillon verdampt is, dan is de risotto klaar.
Op smaak brengen met de kaas.

EET SMAKELIJK!!!


Recepten

Pakket 1;

Radijsblad soep

Ingrediënten; 4 koppen soep;

Blad van twee bosjes radijs
een fijngesneden u
ieen fijn gehakt teentje knoflook
groentebouillonblokje
ongeveer 250 ml water
een aardappel in blokjes gesneden
scheutje olijfolie
peper en zout naar smaak
Bereiding;
Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak daar de ui en knoflook in tot het glazig wordt.
Doe de aardappel erbij.
Na 3 minuten kun je het radijsblad en het groentebouillonblokje toevoegen.
Schenk water erbij totdat alle ingrediënten net onder water staan.
Voeg naar smaak zout en peper toe, laat ongeveer 20 minuten koken, totdat de aardappel zacht geworden is.
Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer.

Eet smakelijk.

Pakket 1





Pakket 2






Pakket 2

Raapstelen stamppot

Ingrediënten voor 4 personen;
400 gram raapstelen
1200 gram aardappelen
120 gram gedroogde tomaatjes
250 gram belegen kaas ( met walnoten)
paar druppels Maggi
scheutje melk
klontje boter

Bereiding;
Kook de aardappelen gaar. Snijd het onderste stukje van de raapstelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan.
Pureer de aardappelen met een stamper fijn, voeg een klontje boter toe en een scheutje melk, meng door elkaar.
Voeg de raapstelen toe, schep door elkaar.
Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen, zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Breng de stamppot op smaak met een paar druppels maggi.
Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten.

Eet smakelijk.