Recepten Groentepakket 19


Pasta met pompoen


Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram pompoen
1 ui
1 el kristalsuiker
3 el olijfolie
70 gram tomatenpuree
300 gram spaghetti
100 gram witte kaas
50 gram ongebrande hazelnoten
15 gram peterselie


Maak de pompoen schoon, snijd hem in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit olie in een pan met dikke bodem, fruit hierin de ui goudbruin. Roer de tomatenpuree en suiker erdoor en bak 1 min mee. Schep de pompoenblokjes door het ui mengsel. Bak ze 3-4 min al omscheppend mee. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Laat de pompoenblokjes met de deksel op de pan in 8 -10 min zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.                              

Verkruimel de witte kaas en hak de hazelnoten met een keukenmachine. Serveer de pasta met de pompoensaus. Strooi er hazelnoten, kaas en peterselie over.




Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi


Ingrediënten voor 4 personen;
3 koolrabi
4 vastkokende aardappelen ( schoongeboend)
100 gram katenspek
4 Tomaten
250 Gram zachte geitenkaas
200 ml verse slagroom
3 el olijfolie

Verwarm de oven 200 graden. Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken. Snijd de schoongeboende aardappelen in de lengte in dunne plakken. Bak het katenspek uit in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat uitlekken op keukenpapier. Snij de tomaten in dunnen plakken. Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelen over de schaal. Maak daarop een laag met de helft van de koolrabi en de helft van het spek. Verkruimel de helft van de geitenkaas erboven en schenk de slagroom erover en dek af met de plakken tomaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en zout en bak de ovenschotel ca. 1 uur in het midden van de oven totdat alle groenten gaar zijn.





Groente abonnement week 20


Geroosterde witte kool met knoflook en citroen


Ingrediënten voor 4 personen;
1 witte kool
1 citroen
2 tenen knoflook, gepeld en geplet
olijfolie
zout en peper
Bereiding;
Verder nodig;
bakblik, vel bakpapier, groot en scherp mes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schenk een bodempje olijfolie in een klein pannetje en voeg de knoflook toe. Laat de olie op zacht vuur ongeveer 15 minuten zachtjes trekken. Let op dat de knoflook niet verkleurt, dan wordt deze bitter.
Snijd de witte kool in dikke plakken en leg ze op een, met bakpapier bekleed, bakblik. Knijp wat citroensap over de plakken kool.
Verwijder de knoflook over de olie en schenk de olie over de kool. Bestrooi de kool met zout en peper.
Bak 40-45 minuten in de oven, of totdat de kool zacht is en de randen beginnen te kleuren.
Serveer direct.

Venkel met dille


Ingrediënten voor 4 personen;
2 venkelknollen
2 citroenen
4 el olijfolie
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 el dille
Bereiding;
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken.
Breng een pan water aan de kook en kook de plakken ongeveer 8 minuten.
Giet af en verdeel ze over de ovenschaal.
Pers ondertussen 1 citroen uit, boen de andere citroen schoon en snijd in dunne plakken.
Leg deze plakken tussen de plakken venkel.
Meng de olie met de knoflook, dille en het citroensap naar smaak en besprenkel de plakken venkel en citroen ermee.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Bak in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven gaar.