Ons verhaal

Graag wil ik u meenemen naar het ontstaan van ons mooie bedrijf Groenteboerinnetje.

Er werd wat peterselie verbouwd voor de veiling en op een gegeven moment kwam (schoon)vader op het idee om eens wat spitskool te gaan verbouwen.
Deze spitskool was teveel om allemaal alleen op te eten, dus dit werd aan de weg gezet om te verkopen.
Dit liep op een gegeven moment zo goed, dat er wat meer soorten groente bijkwamen, zoals andijvie.
De veiling, daar werden geen zaken meer meegedaan, maar de huisverkoop werd steeds meer uitgebreid.
In slechts een paar jaar tijd is de ontwikkeling erg snel gegaan en verdwenen de varkens van het bedrijf en kwamen er steeds meer groenten aan de weg te staan.

De winterperiode was nog erg summier, dat bracht slechts boerenkool, aardappelen en spruiten.

Begin 2000 kwam Astrid de gelederen versterken en na een leuke inwerkperiode door (schoon)vader trok deze zich steeds en steeds meer terug.
Met de komst van Astrid op het bedrijf werd de sortering qua groente en aardappelen elk jaar uitgebreid. De presentatie aan de weg werd wat meer aangekleed, er kwamen onder andere prijskaartjes bij de producten.
En wat begon als hobby is langzamerhand verweven in ons bedrijf, wij ( Jos en Astrid) zijn beide imker en hebben een flink aantal bijenvolken waar we mee reizen én die bij ons achter de boerderij staan. Deze bijtjes zorgen voor een lekkere pot honing.

Sinds een aantal jaren voeren we niet meer de naam groente- en akkerbouwbedrijf Familie Platen , maar zijn we erg trots op onze bedrijfsnaam Groenteboerinnetje.

In de winterperiode kwam er ook meer sortering, nu verkopen we behalve boerenkool en spruiten, ook rode, witte en savooiekool, bruine bonen, kapucijners en dergelijke.

Al luisterend naar onze klantenkring wordt het assortiment elk jaar uitgebreid, naar de wens van de klanten én naar de mogelijkheden op ons bedrijf.
Op dit moment, verbouwen we op de top van het seizoen zo’n 50 soorten groente, klein fruit en meerdere soorten aardappelen.

Sinds een aantal jaren voorzien we in een behoorlijk grote behoefte van de klantenkring doormiddel van ons groente abonnement.
De klanten kunnen zich hiervoor opgeven en ontvangen dan elke week 5 soorten groente met een recept.
Dit recept kan van een soort groente zijn die niet zo heel erg bekend is, maar ook gerust van bijvoorbeeld de Hollandse bloemkool die ook bij ons verbouwd wordt.

Wat voor ons erg belangrijk is, is de flora en fauna. Niet alleen zorgen we op dit gebied voor enige balans in vogel- en wildbeheer door bloemenranden, maar ook door middel van het steeds beter in de hand krijgen van natuurlijke gewasbescherming én bestrijding.

Dit maakt ons werk steeds mooier en we willen ons geluk graag met u delen.

Dus, …… bent u nieuwsgierig geworden door dit verhaal, schroom niet en kom eens langs.

Informeer naar de mogelijkheden bij ons om een kijkje achter de schermen te krijgen.

We zien u graag.